Googlen Forms-lomakkeen hyödyntäminen

Pikkuhiljaa näkee, miten ihmiset ovat löytäneet Googlen lomakkeen. Lomakkeella voit vastaanottaa monenlaista tietoa, esittelen tässä lyhyesti Ilmoittautumislomakkeen.

Lomakkeen tekeminen aloitetaan kirjautumalla Google-tilille ja siirtymällä Driveen. Lomakkeen voit tehdä mihin Drivessa olevaan kansioon tahansa. Valitse vasemmasta yläkulmasta Uusi ja etsi kuvan esittämällä tavalla Google Forms.

lomake

Anna lomakkeelle nimi. Nimi näkyy vastaajille, joten valitse se tapahtumasi tms. mukaan. Ensimmäinen kysymys on lomakkeella valmiina, mutta sen yleensä joutuu muuttamaan Monivalinnasta Lyhyt vastaukseksi.

lomakkeen nimeäminen

Lisää kysymyksiä oikean laidan +-painikkeella, ja vaihda kysymyksen tyyppi tarpeen mukaan. Voit myös lisätä väliotsikoita, kuvia tai jopa videon. Myös lomakkeen jakaminen onnistuu. Voit myös valita kysymyksiä, joihin on pakko vastata.

Lisää kysymys

Kysymystyyppejä on pitkä lista, erilaisiin tyytyväisyyden mittauksiin löytyy varmasti sopiva.

kysymysvaihtoehdot

Kun lomake on valmis, pitää se vielä toimittaa vastaajille. Valitse lomakesivun oikeasta yläkulmasta Lähetä. Helpoin tapa lomakkeen lähettämiseen on ottaa linkki leikepöydälle ja lähettää se eteenpäin omalla sähköpostiohjelmallasi tai kopioida linkki internet-sivulle.

jaa lomake

Lomakkeen ulkoasua voi muuttaa taitelijan väripalettia muistuttavan kuvakkeen alta löytyvillä väreillä ja teemoilla.

Valmis lomake on helppo täyttää ja se on responsiivinen, eli se toimii myös älypuhelimen ruudulta.

lomakkeen täyttö

Vastaukset saadaan heti, kun vastaaja on painanut Lataa-painiketta. Monivalinnnoista Google osaa tehdä sievät kaaviot, joten vastausten analysointi on helppoa.

Kaavioita voi käyttää muiden dokumenttien kuvituksena tarvittaessa, joten lomake on aika hyvä työkalu raportoinnin tukena.

lomakkeen vastaukset